VORES PRODUKTER

Vi producerer en lang række røgvarer – pølser og bacon – som du kan finde i landet delikatesse forretninger og supermarkeder.
Disse findes både i vores eget mærke – HOLMEGAARDS DELI – og i private label til COOP (Irma, Fakta) og Salling Group (Netto, Føtex, Bilka).

Fast sortiment i
Netto:
– ØGO wiener pølser
– ØGO kyllinge pølser
– ØGO Brunchpølser
– ØKO bacon i skiver
– Premieur øko ostepølser med tørsaltet bacon
– Premieur Øko oksepølser med chili og tomat

Føtex og Bilka:
PØLSER:
– Princip øko friland chorizo,
– Princip øko ostepølser med tørsaltet bacon,
– Princip øko pølser med krydderurter,
– Princip øko oksepølser med tomat og chili,
– Levevis øko kyllinge pølser,
– Levevis øko wiener pølser,
– Levevis øko oksepølser med hvidløg og paprika,
– Levevis øko kyllingepølser,
– Levevis øko brunchpølser,
BACON:
– Princip tørsaltet bacon i skiver og tern,
– Levevis øko bacon i skiver og tern.

Fakta:

BACON:
– 365 ØKOLOGI Bacon.

Irma:
– Økologiske Poppelgris pølser wiener, grillpølser,
– grillpølser med nordiske urter
– grillpølser med røgede kartofler

Spots i udvalgte Superbrugsen og Kvickly samt Irma:
– Øko grillpølser med Vesterhavsost
– Øko okse grillpølser med chili og fennikel

Vi samarbejder med Friland og Dyrenes Beskyttelse om dyrevelfærd samt med Grambogård omkring deres velfærdsgris og -okse.

Alle Holmegaards Deli’s økologiske- og kyllinge- produkter er fri for nitrit og e-numre! De er også fri for gluten, fosfat, æg, mælk – de sidste naturligvis undtaget oste pølser.

Vi producerer uden unødvendige tilsætningsstoffer, men i nogle få pølse-produkter tilsætter vi et økologisk ærteprotein for at øge fastheden af en pølse.


Pølserne kendetegnes ved et kødindhold på op til 95%
– og fremstilles så vidt muligt uden bindere, dvs vi bruger ikke fosfater eller stivelse men kun kødets egne proteiner til at lave en saftig og sammenhængende pølse.
Når opskriften tillader det er kødet til pølserne meget groft hakket og æltet sammen, så du får en god oplevelse af en kødfuld pølse.
Alle pølseprodukter er lavet med egne opskrifter – ingen standard blandinger her.

Stege tips: Du kan med fordel pensle pølserne med olie, inden den steges eller grilles indirekte.

Alt bacon er tørsaltet, – dvs uden at der tilsættes vand eller pumpes op med lage.
Under saltningen svinder bacon over 10-12 dage, fordi saltet trækker vand ud.
Herefter tørres bacon og ryges med en speciel blanding af nordiske træsorter, og tørres herefter atter.

Resultatet af dette bliver en bacon som ikke sprutter på panden og som har en meget koncentreret kød og røg smag.
Bacon skæres i forholdsvis tykke skiver og pakkes så skiverne er nemmere at skille ad.

Stege tips: Tørsaltede bacon skal steges ved middelvarme for bedste resultat.